Wim Slootbeek

Hoewel Lisse mijn geboorteplaats is, heb ik het grootste deel van mijn leven doorgebracht in Blaricum. Tot genoegen ben ik in 2011 teruggekeerd in Lisse. Hier geniet ik van het mooie dorp, het aantrekkelijke centrum, de open omgeving, de bloeiende bloembollen en de vele voorzieningen (zoals Floralis), die het dorp te bieden heeft.

 

Tientallen jaren ben ik directeur/eigenaar geweest van een drukkerij in Mijdrecht. Daarnaast heb ik veel bestuurlijke ervaring opgedaan in de sport, in bijzonder atletiek. Eerst als voorzitter van een grote atletiekvereniging in Hilversum, daarna als regiocoƶrdinator en de laatste tien jaar als bestuurslid van de landelijke atletiekbond. Tijdens mijn jaren als voorzitter van de bond heb ik het genoegen gehad Olympische Spelen en wereld- en Europese kampioenschappen live mee te maken en de kans benut een groot netwerk op te bouwen.

 

Al spoedig na mijn terugkeer in Lisse is mijn interesse voor de plaatselijke politiek gewekt. Dat is begonnen met aansluiting bij de VVD en door een intensief traject van meelopen met de toenmalige fractie. De kans in 2014 als fractievoorzitter in de gemeenteraad aan de slag te gaan, heb ik met beide handen gegrepen. Naast het raadswerk hebben de contacten tijdens de tientallen werkbezoeken aan bedrijven, organisaties en verenigingen mij het meeste plezier gebracht.


In de komende periode zal ik mij als commissielid vooral inzetten voor financiĆ«le onderwerpen, verbonden partijen en gemeenschappelijke regelingen en voor accommodatiezaken. Hierbij wil ik herkenbaar en gemakkelijk aanspreekbaar zijn.