Igor Buijck

Ik ben Igor Buijck (1972) en getrouwd met Yvonne. Ik woon en leef al bijna mijn hele leven in Hillegom. Op dit moment woonachtig in de wijk ’t Zand.

 

Ik ben werkzaam bij de politie in de Bollenstreek als “straatagent” en mede verantwoordelijk voor het reageren op noodhulp meldingen van inwoners van de Duin en Bollenstreek.

 

Sinds 2013 ben ik lid van de VVD en sinds 2014 politiek actief voor de Hillegomse VVD. Eerst als commissielid 2014-2018 en sinds 2018 als raadslid. Ik ben al sinds 1992 betrokken bij de Hillegomse politiek oa als fractiesecretaris en als commissielid. Weliswaar niet voor de VVD maar wel voor de Hillegomse inwoners.

 

Mijn visie voor Hillegom is een financieel gezonde gemeente die op eigen benen blijft staan. Een gemeente die gebruik maakt van de werkorganisatie HLT. Een gemeente waar het veilig en vooral prettig wonen is. Ik ben tegen een “bollenstad” maar wel voor groei van het aantal woningen echter niet op iedere plaats.

 

Hillegom een dorp om trots op te zijn!

 

Wat wil ik bereiken de komende jaren:

 

  • Bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Alle potentiële bouwlocaties zo snel mogelijk bebouwen maar niet ten koste van alles.
  • Verstandig nadenken over wat te doen met de Zanderij.
  • Criminaliteit krijgt geen kans. Het verder uitrollen van de aanpak ondermijning.
  • Hillegom moet zijn eigen politiebureau weer terugkrijgen, waar je binnen kan lopen. Dit kan gecombineerd worden met andere sociale partners.
  • Bedrijven binnen Hillegom houden. Werkgelegenheid behouden en inzetten op kennisindustrie.
  • Een rondweg om Hillegom teneinde het verkeer niet meer door het dorp heen te laten rijden in combinatie met een goede oost-west verbinding.
  • Een gezonde gemeentelijk boekhouding.

 

Ik ben voor de VVD Hillegom in de gemeenteraad woordvoerder: verkeer, economie, toerisme, openbare orde en veiligheid en ruimtelijk ordening.