Herman van der Geest

Geboren op 13-4-1960 in de Weerlanerpolder van de gemeente Hillegom. Als 3e generatie hier woonachtig nadat mijn grootvader rond 1920 een boerenbedrijf begon in deze polder van Hillegom. Mijn vader begon in 1958 als loonwerker en is later aannemer geworden in de weg- en waterbouw. Ik kom uit een gezin van vier kinderen en heb zelf, samen met mijn vrouw Jose, een dochter en een zoon. Onze zoon is sinds 2021 de 4e generatie in ons bedrijf.

 

Mijn naam; Herman van der Geest geboren en getogen in Hillegom. Samen met onze zoon mede-eigenaar van “v.d. Geest Hillegom”, aannemer GWW, drainage en heiwerk.

 

De VVD is mijn partij omdat het een partij is voor ondernemende mensen. Vrijheid om jezelf te ontplooien en Vertrouwen dat je als mens het ook met een kleine overheid kan redden. In 2003 ben ik lid geworden en heb diverse functies in het bestuur vervuld zoals secretaris, opleiding en training en, tot de fusie met Lisse, als voorzitter. Tussen de bestuursfuncties door ben ik in de fractie actief geweest als Burgerlid, Raadslid en op dit moment als fractieondersteuner.

 

De Bollenstreek is uniek en ik wil er mijn best voor doen om deze te behouden. Samenwerking van de bollengemeenten is daarmee belangrijk. Een uiteindelijk fusie zou in dat kader het beste zijn maar niet noodzakelijk. Mijn aandacht gaat ruimtelijke ordening, infrastructuur en het verbeteren van de streek via GOM.