Een crisis van wereldomvang in het pittoreske Hillegom

De crisis die we op dit moment met elkaar doormaken is er een van ongekende omvang waarvan we niet weten hoe dit afloopt. Winkels die dicht gaan, de horeca gesloten, verenigingsleven op slot, scholen gesloten en vele bedrijven en ZZPers zonder werk. Dit betekent wat voor de mensen in Hillegom. Noodverordening van kracht. Burgermeester en wethouders die zich keihard in zetten om het dorp veilig en gezond te houden voor zover binnen hun mogelijkheden.

 
Ook voor de lokale politiek is het wennen. Vergaderingen die niet doorgaan, inwoners avonden die geen doorgang vinden en alleen belangrijke onderwerpen die behandeld zullen worden. Ik als fractievoorzitter behartig daarbij de belangen namens de VVD Hillegom. Verder zijn alle politieke activiteiten opgeschort. De komende periode wordt gebruikt om te bekijken hoe de vergaderingen voortgang kunnen vinden. Mooi voorbeeld is de gemeente Teylingen welke digitaal gaat vergaderen.

 
De komende tijd zal ik mij naast het werk als fractievoorzitter VVD Hillegom ook keihard inzetten als politieagent in Katwijk (mijn dagelijks werk). Midden in de frontlinie in een hectische tijd wat veel van ons vergt.

 
Via deze weg wil ik alle medewerkers in de zorg, hulpdiensten en alle andere medewerkers in vitale beroepen bedanken voor hun inzet en heel veel sterkte en succes wensen de komende tijd. Ook alle ZZPers, bedrijven en alle inwoners van Hillegom heel veel sterkte. 

 
Igor Buijck

Fractievoorzitter VVD Hillegom