Terugkeer naar de raadszaal


VVD Lisse heeft in de afgelopen tijd door ondervonden beperkingen gewezen op de behoefte tot vergaderen met fysieke aanwezigheid. Het presidium van 2 juni heeft het besluit genomen tot terugkeer van vergaderingen van commissies en de gemeenteraad naar de raadszaal. Ons verzoek tot onderzoek naar de mogelijkheden en voorwaarden heeft gelukkig resultaat opgeleverd.

 

Een afstemmingsoverleg over sommige onderwerpen kan gemakkelijk en ook vaak snel via de digitale snelweg worden gehouden. Maar zodra standpunten moeten worden verdedigd, om het debat aan te gaan en ook om kennis te nemen van elkaars lichaamstaal is deze werkwijze verre van ideaal. Gelukkig hebben we met video-vergaderen wel de periode kunnen overbruggen dat het even niet anders kon. Maar nu is het tijd voor de volgende stap in dit coronatijdperk.

 

De raadszaal zal worden aangepast, waarbij slechts negen woordvoerders aan tafel kunnen zitten. De ruimte wordt uitgebreid met de trouwzaal, zodat alle raads- en commissieleden op veilige afstand van elkaar ergens een eigen plek krijgen. Voor deelname aan een discussie en voor interruptie kan gebruik worden gemaakt van een van de twee losstaande microfoons in de vergrote ruimte. 

 

Tot het zomerreces begin juli zullen als gevolg van het besluit de geplande drie commissievergaderingen en drie raadsvergaderingen in de raadszaal worden gehouden. 

 

De vergaderingen worden via de website rechtstreeks uitgezonden en blijven zoals gebruikelijk ook achteraf te bekijken. Helaas is het bijwonen door geïnteresseerden voorlopig nog niet mogelijk. Wel is er de mogelijkheid tot inspreken, hetzij schriftelijk dan wel door inbellen.