Afname criminaliteit in Lisse


Het is er dan toch nog van gekomen. De presentatie van de politiecijfers in de commissievergadering Maatschappij en Financiën. Hoe staan we er nu voor. De VVD heeft zich de afgelopen periode ernstig zorgen gemaakt over de herverdeling van de politieteams. Wat betekent dit voor Lisse. Maar ook over de toename van ernstige criminele feiten in ons dorp.

 

Bollen Noord is het nieuwe politieteam, bestaande uit Hillegom, Lisse en Teylingen, met het teambureau in Lisse. Dat is een voordeel.

 

De nieuwe teamchef Woppenkamp had een mooie presentatie en een bevlogen verhaal. Hij kon met de cijfers en een aantal voorbeelden aantonen dat Lisse nog steeds een veilige gemeente is. Er zijn vele aanhoudingen verricht, er is een behoorlijk oplossingspercentage. Hij kon dit ook aantonen met voorbeelden. Bijvoorbeeld de aanhouding van de “kettingrukker”.

 

Echter, de invulling van de functie van wijkagent baart nog wel zorgen. In Hillegom zijn er inmiddels 4 en een “inspecteur” wijkagent. Er is voor gekozen om Hillegom eerst op te plussen omdat men daar veel invloed vanuit Kennemerland heeft. Dan denk ik, maar wij zitten tegen Lisserbroek aan, daar komen ook veel invloeden vandaan waar we zicht op willen hebben. De teamchef verzekerde ons echter dat Lisse nu aan de beurt is en dat er vacatures gaan komen.

 

Kortom, de nieuwe teamchef schetste een positief beeld. Laten we hopen dat hij bij een volgende presentatie minstens eenzelfde beeld kan geven.