Reactie VVD op begroting Lisse

 

Met algemene stemmen is donderdag 5 november de begroting 2021 en de meerjarenraming 2022-2024 aangenomen. Hieraan ging een uitgebreid proces vooraf van technische vragen, een commissievergadering, een algemene beschouwing van de fracties, de reactie van het college hierop, een beschouwing en debat in de raad en het stemmen over vijf moties.

 

De VVD-fractie heeft onder meer focus gelegd op de gevolgen van de coronacrisis voor ons bedrijfsleven en hoe we hier een helpende hand kunnen bieden.

 

Verder over het meer toekomstbestendig maken van de zorgwekkende meerjarenbegroting en de reservepositie van de gemeente. Er zullen binnen afzienbare tijd (harde) keuzes gemaakt moeten worden en wat de VVD-fractie betreft gaan we daarbij ook een omvangrijke takendiscussie niet uit de weg.

 

Gereageerd is er op de indrukwekkende lijst aan bouwprojecten van het college. Want als we zien hoe lang gebruikelijk processen duren tot de eerste spreekwoordelijke spade de grond in gaat, moeten we ons voorlopig nog maar niet te rijk rekenen.

 

Ook is er gesproken over mobiliteit en de bereikbaarheid van Lisse. De voorgenomen inspanningen om het fietsnetwerk in de streek te verbeteren ondersteunen wij van harte. Wat een nieuwe oost-westverbinding betreft kijken wij uit naar de discussie begin december met het college over het voor Lisse meest gewenste tracé. Het college sorteert voor op de Poelweg in het zuiden van Lisse, Wat de VVD-fractie betreft is er noordelijk een betere optie, waarvan ook dorpen als Noordwijk en Noordwijkerhout kunnen profiteren.

 

Voor onze inbreng in de Begrotingsraad klik hier.

Voor de begroting van de gemeente Lisse klik hier.

Voor de algemene beschouwing van de VVD klik hier.

Voor de reactie van het college op de beschouwingen klik hier.