Zorgen over zwembad de Waterkanten

Sinds 2015 beschikt de gemeente Lisse over een prachtig sportcomplex de Waterkanten, onderdeel hiervan is ook het zwembad met o.a. een doelgroepenbad, wedstrijdbad en glijbaan. Vanaf het begin bleken er diverse bouwkundige onderdelen niet deugdelijk te zijn. Een periode van kleine en grote herstelwerkzaamheden volgden echter nooit met gewenste eindresultaat.

Eerder dit jaar kwam de gemeente Lisse met de bouwer overeen om ingrijpende herstelwerkzaamheden te laten verrichten door een gespecialiseerde aannemer. Het gevolg was een sluiting van vele weken (het leeg laten lopen en ook weer laten vullen van de baden duurde al 2 a 3 weken). Toen de geplande opleverdatum naderbij kwam bleek dat de herstelwerkzaamheden veel meer tijd nodig hadden, deels door nog meer onvoorziene werkzaamheden en ook was er intussen legionella geconstateerd.

Intussen is het zwembad geopend maar de wethouder verklaarde in de commissie vergadering R&I van 19 november dat “het technisch herstel voldoende is”. Na enig aandringen van de VVD-fractie (Michel List) bleek dat de problemen met de lekkages nog helemaal niet waren verholpen. (bij navraag bij enige deskundigen vernamen wij hersteltermijnen van maanden !!). Toch was besloten om het zwembad te openen om zodoende de zwemlessen na vele maanden weer doorgang te laten vinden.

Op de vragen wanneer de werkzaamheden afgerond worden en of er mogelijk nog een (langdurige) sluiting op komst is, moest de wethouder het antwoord schuldig blijven!

Wij zullen deze problematiek op de voet blijven volgen om ervoor te zorgen dat het niet uiteindelijk wordt “Zwembad Onder de Waterkanten”.