VVD Lisse - Wie wil er een Klein Huisje?

 

Door participatie is het initiatief “Tiny Houses” ontstaan. Vervolgens is gezocht naar locaties en toen werd aan de gemeenteraad gevraagd: Gaan we Tiny Houses toestaan op het binnenterrein van de Bloemenbuurt in Lisse? Ja, was het antwoord.

 

Participatie

Mijnheer Van Eeden (toekomstig buurman) vindt dat geen goed idee. Hij vindt dat het participatietraject had moeten worden gestart met een vraag aan omwonenden, als: Beste omwonende, dit binnenterrein ligt nu braak; wat zou u er willen? Terecht merkt Guus Mesman (PvdA) op dat in 2019 een participatietraject is gestart om te komen tot de realisatie van Tiny Houses. Er is géén participatietraject gestart over de invulling van het binnenterrein van de Bloemenbuurt. De omwonenden zien liever een park, maar dat is dus niet de vraag die voorligt.

Wel wordt nu een selectie van omwonenden gevraagd om samen met Tiny House geïnteresseerden de “spelregels” op te stellen (afspraken over de inrichting van het terrein, het toekomstige gebruik, de tiny houses en het ontwikkelproces tot en met realisatie). Hopelijk pakken ze die handschoen op.

 

Zorgen

De VVD deelt overigens wel de “zorgen” van mijnheer Van Eeden, daar waar het gaat om het enthousiasme van de kleine huiseigenaren: er zijn blijkbaar 170 geïnteresseerden maar op de vraag of dit een goede locatie is, hebben er slechts 23 gereageerd, waarvan 17 positief…

Velen hebben bij Tiny Houses een idyllisch plaatje voor ogen met schattige huisjes in een mooie, schone, lommerrijke omgeving waar iedereen leeft in pais en vree. Wij blijven sceptisch en vragen ons af of dit gerealiseerd gaat worden, maar omdat de VVD vrijheid hoog in het vaandel heeft, geven we het initiatief een kans en het voordeel van de twijfel.