VVD Hillegom - Een terugblik op 2022 door de fractievoorzitter.

Een terugblik op 2022 door de fractievoorzitter VVD Hillegom.


We sluiten 2022 weer af en kijken terug op een enerverend jaar. We hebben als kleine Hillegomse partij weer onze plek moeten verkennen in de oppositie. Dit doen we door kritisch te zijn, vragen te stellen maar ook positief te zijn als het gaat om mooie resultaten. We mogen gerust stellen dat het over het algemeen best goed gaat in Hillegom. We zijn financieel gezond maar we hebben ook nog wel de nodige uitdagingen te gaan. Zoals bijv het wonen, we komen huizen tekort en daar zal in 2023 flink over gesproken gaan worden. Niet alleen het bouwen voor onze eigen inwoners maar ook de taak als het gaat om opvangen van vluchtelingen.

 

De afgelopen periode is het ook vaak gegaan over de mobiliteit, de verkeerssituatie in de Bollenstreek. De provincie ZH, die voornemens was 20 miljoen te korten op de Bollenstreek. We hebben ons regiobreed ingezet om dit te voorkomen, ik mocht namens de gemeenteraden ook inspreken bij de Provincie. Wat een opluchting was het dat de voorgenomen bezuiniging uiteindelijk niet doorging. Nu moeten we aan de slag met de uitvoering! Dit is ook een behoorlijke opgave waarin we niet alleen voor onze gemeente kijken maar ook als regio. Mooi om te ervaren dat we daarin ook afstemming zoeken met de VVD partijen in de andere gemeentes. Zo kunnen we een sterker, breder gedragen signaal als VVD afgeven. 

 

Ik zou hier nog meer punten kunnen noemen waar we de komende tijd weer mee aan de slag gaan maar dan zou het wellicht een langdradig verhaal worden. We zullen de komende tijd u weer wat vaker tussentijds informeren middels nieuwsberichten, zo ook op social media.  Mocht u echter zelf een keer de behoefte hebben om met ons in gesprek te gaan dan bent u uiteraard ook van harte welkom. We kunnen als team ook altijd versterking gebruiken, dus mocht er interesse zijn om met ons mee te denken in de fractie of om evt aan de slag te gaan als burgerlid, neem vooral contact op (ook bij vragen)…

 

Voor nu wens ik u namens de fractie van VVD Hillegom vooral een mooi, liberaal en gezond 2023 toe. 

 

Hartelijke groet, 

 

Louise Pijnacker 

Fractievoorzitter VVD Hillegom 

mail naar Louise