VVD Hillegom - Veiligheid.

Veiligheid :

Het is van het grootste belang dat we ons veilig voelen in onze eigen buurt en huis. Zonder veiligheid is er immers geen vrijheid. Wij willen dat iedereen in Hillegom veilig kan wonen, verblijven, werken en ondernemen. Veiligheid is naar onze mening evenwel een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

VVD Hillegom vindt dat ingezetenen op veiligheidsgebied best een beroep mogen doen op de overheid. Zij hebben ook de plicht er zelf voor te zorgen dat hun directe omgeving veiliger wordt c.a. veilig blijft. Door met z’n allen in eenduidige samenwerking op te trekken gaan we overlast tegen.

We pakken criminaliteit keihard aan en zetten alles op alles om herhaling te voorkomen. De heersende mentaliteit is (eerst) praten met (notoire) overtreders. VVD Hillegom noemt dit de ‘aai over je bol’-methode. Dit zou juist een beleid van ‘wie niet horen wil moet maar voelen’ moeten worden.

Voorbeelden die we willen aanpakken zijn; Structureel € 100.000,- per jaar extra aan jongerenwerk om de jeugdoverlast aan te pakken in de gemeente. De gemeenteraad controleert of de besteding van dat geld adequaat gebeurt en stuurt waar nodig financieel bij.` Investeren in bestrijding drugsgebruik en handel op de Hillegomse scholen is van essentieel belang. VVD Hillegom gaat in de nieuwe raadsperiode een voorstel indienen om deze preventieve en waar nodig repressieve middelen daadwerkelijk toe te passen.

Wil je meer lezen over onze actiepunten? Check dan ons verkiezingsprogramma.