VVD Lisse - Zorg.

Zorg :

Passende zorg voor de jeugd

Opvoeden is niet altijd eenvoudig en soms hebben ouders daar hulp bij nodig. Wij helpen hen daarbij en zorgen voor een gemeente waar kinderen op een veilige en prettige manier kunnen opgroeien. Daar waar bij het opgroeien hulp nodig is in de vorm van (een lichte) jeugdzorg moet deze hulp er ook zijn. Dichtbij huis, laagdrempelig en zoveel mogelijk in de eigen omgeving.

Te vaak echter krijgen kinderen hulp voor zaken die horen bij normaal opgroeien. Opgroeien gaat nu eenmaal niet zonder horten en stoten. Van ouders verwachten wij verantwoordelijkheid voor het opgroeien van hun kinderen. Maar problemen van kinderen hebben ook vaak te maken met diverse problematiek in het gezin. Schuldenproblematiek, gezondheidsproblemen van ouders, drank- of drugsgebruik etc.

Vanuit een integrale aanpak willen wij de problemen onder diverse invalshoeken belichten. Wij vinden het belangrijk dat er gewerkt wordt met één loket. En voor een gezin, één aanpak.

 Op maat gesneden zorg, dichtbij huis

Vroeg of laat krijgen we allemaal met zorg te maken. Daarom willen wij goede en begripvolle zorg waarin onze inwoners centraal staan. Met hulp die zo dicht mogelijk bij huis wordt georganiseerd. Zodat het weinig aanpassing vraagt van ons dagelijks leven en je in een vertrouwde omgeving oud kunt worden.

Inwoners laten wij graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen en het bouwen van levensbestendige woningen helpt hierbij. Met waar mogelijk hulp en zorg dichtbij georganiseerd. Mantelzorg daarnaast is van onschatbare waarde voor onze samenleving. Het sluit aan bij de persoonlijke vraag, is dicht bij huis en voorkomt hoge zorgkosten.

Wanneer het met mantelzorg niet meer lukt, staan professionele medewerkers klaar voor de ondersteuning die nodig is.