VVD Hillegom - Zorg.

1.     Zorg :

Vroeg of laat krijgen wij allemaal met zorg te maken. Goede betrouw- en betaalbare onderdelen van zorg zijn daarbij onontbeerlijk. Het liefst dichtbij huis zodat het weinig aanpassingen vraagt aan ons dagelijks leven. Wat is de koers die VVD Hillegom op dit essentiƫle beleidsterrein de komende raadsperiode wil gaan varen?

Hillegommers blijven het liefst zo lang mogelijk in hun eigen wijk wonen. We zetten daarom in op het bouwen van meer comfortabele woningen waar je goed oud kunt worden en variaties van woonvormen waar ouderen bij elkaar kunnen wonen. Zo kun je als senior inwoner met ondersteuning zelfstandig blijven wonen en dat vergroot ook nog eens de zogenaamde sociale cohesie. We zetten ons in tegen eenzaamheid, bij ouderen maar ook jongeren kunnen er mee te maken hebben (zeker in Corona tijd).

Daarnaast wil VVD Hillegom een Dokterspost in de Bollenstreek of de mogelijkheid scheppen dat Hillegommers gebruik kunnen maken van de dokterspost Spaarne Gasthuis in Hoofddorp.


Jeugdhulp :

Als het gaat om de Jeugdzorg/hulp, dan moet er meer tijd voor de Jeugd komen i.p.v. bureaucratie en lange wachtlijsten. Problemen bij kinderen en gezinnen moeten daarom zo vroeg mogelijk gesignaleerd worden. Sociale teams (lokale wijkteams, huisartsen (praktijkondersteuners en scholen hebben hierin een cruciale rol.VVD Hillegom wil inzetten op het versterken van de expertise in de lokale teams, toewerken naar een gezinsgerichte aanpak.

De werkdruk in de Jeugdzorg is veel te hoog.VVD Hillegom is daarom een verklaarde voorstander van vereenvoudiging en schrappen van tijdrovende administratieve verplichtingen voor medewerkers. Dat verlaagt de werkdruk en leidt tot minder ziekteverzuim en dus kostenbesparing (gemeente moet regierol pakken).

Wil je meer lezen over onze actiepunten? Check dan ons verkiezingsprogramma.