VVD Lisse - Financiën.

Financiën :

Een gemeente is pas gezond als de financiën op orde zijn. Gemeenten krijgen echter steeds meer taken vanuit de landelijke overheid zonder voldoende rijksbudget. Daardoor staat onze meerjarenbegroting al jaren onder grote druk en een financiële herstructurering is van belang.

En daarbij zoeken wij oplossingen niet in het verhogen van de gemeentebelasting. Gedegen en solide financieel beleid staat voor ons altijd voorop. Dat wil zeggen een sluitende meerjarenbegroting en niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt.

Zonder voldoende geld van het rijk willen en kunnen wij van rijkswege opgelegde taken niet meer (geheel) uitvoeren. Maar ook om de vraag of wij het hoge voorzieningenniveau in Lisse financieel kunnen volhouden willen wij niet heenlopen. Als het onbetaalbaar wordt zullen er onvermijdelijk keuzes moeten worden gemaakt.

Het heffen van hondenbelasting vinden wij niet meer van deze tijd. Bovendien heffen wij ook geen belasting voor het hebben van een kat, paarden, schapen en geiten. Daarom willen wij de hondenbelasting afschaffen.