VVD Lisse - Energie en Groen.

Energie :

De energietransitie en de transitiewarmte zijn twee grote vraagstukken die op ons afkomen. Hier krijgt iedereen mee te maken, want het is van invloed op onze huizen en onze leefomgeving. Wij willen ons aandeel leveren in deze transities, maar willen daarbij dat verduurzaming voor gewone gezinnen en ondernemers in Lisse betaalbaar blijft. Wij stimuleren isolatie van woningen en bedrijfspanden, alsmede besparing op energie.

Wij verzetten ons tegen grootschalige inzet van windmolens en zonneweides en houden de streek open. Elektra winnen wij vooral uit ‘zon op daken’. Wat ons betreft zijn aanvullend drie grote windmolens op een strategische plek aan de rand(en) van Lisse het maximum. Voor de toekomst zoeken wij oplossingen in o.a. kernenergie.

Groen :

Recreatie en toerisme worden steeds belangrijkere dragers van de lokale economie. Leven en bewegen in een groene omgeving is van groot belang. Dat heeft een gunstig effect op ons welzijn. Het populaire fiets-, wandel- en waternetwerk is de afgelopen jaren aantrekkelijker gemaakt en flink uitgebreid. Maar er liggen meer mogelijkheden ter versterking van de groenbeleving.

Ondanks voorgenomen woningbouw in dat gebied willen wij de strook langs de Greveling van ‘Elka’ t/m ‘De Greef’ openbaar houden en de mogelijkheid tot recreatie aan en in de waterkom mogelijk maken. Dit is ook een uitstekende plek voor opstap voor schaatsen op de Greveling en richting de ringvaart.

Het plezier van een ‘Ommetje Poelpolder’ (‘Rondje Dijk’) mag niet beperkt worden tot mensen die goed ter been zijn. Daarom vinden wij dat de dijk ook bereikbaar moet zijn voor hen die wat moeizamer lopen of met een rollator of een kinderwagen. Wij zetten ons actief in bij Holland Rijnland, de Provincie en het rijk voor financiële middelen om het wandelpad beter bereikbaar te maken.