VVD Hillegom - Wonen en Verkeer.

Wonen :

VVD Hillegom wil met liefde en aandacht omgaan met alle wijken in Hillegom.

In dat verband moet de focus op een zo groot mogelijke groene inrichting liggen. Dit vereist op zijn beurt een flexibele omgang met herbestemming van bijvoorbeeld bedrijfsterreinen, kantoren en winkels.

Waar het onze gezellige dorpskern betreft, moet er natuurlijk ten allen tijde rekening worden gehouden met commerciƫle belangen. Kort samenvattend kiest VVD Hillegom dus voor een gerichte groei. Dat we daarbij ook zuinig zijn op onze prachtige open gebieden staat als een paal boven water.

Grootschalige nieuwbouw past niet in dat plaatje. VVD Hillegom is daar dus tegen. Bouwen op inbreilocaties en het vrijhouden van bollenvelden zijn wat ons betreft ook de komende raadsperiode speerpunten van beleid.

Als het aan VVD Hillegom ligt, zoekt de gemeente de komende jaren actief naar locaties waar het bouwen van een gevarieerd areaal woningen daadwerkelijk een verbetering van de besteding van de grond is. Er zijn prachtige (bedrijfs-)terreinen in Hillegom die roepen om herbestemming. 

Wil je meer lezen over onze actiepunten? Check dan ons verkiezingsprogramma.  


Verkeer :

VVD Hillegom zoekt in dit dossier nadrukkelijk naar een totaaloplossing. Inwoners hebben echt behoefte aan normaal woon-werk verkeer en zeker niet aan files. Het zware verkeer van bedrijven moet bediend worden met een veel betere ontsluiting. Dan geniet iedereen weer van veilige wegen en rustige straten. De Provincie en de Bollenstreek gemeenten zoeken al naar oplossingen.

VVD Hillegom vindt dit proces te lang duren. We willen het tempo verhogen en doorpakken.

Verbetering van de Oost-West verbindingen voor autoverkeer en openbaar vervoer. Waarbij alle mogelijkheden verkend moeten worden. VVD Hillegom ziet een qua rijstroken verdubbeling van het laatste stuk van de N207 inclusief een nieuwe bredere Elsbroekerbrug als een potentiƫle optie om de doorstroming te verbeteren.

Wil je meer lezen over onze actiepunten? Check dan ons verkiezingsprogramma.