VVD Lisse - Wonen en Verkeer.

Wonen :

Wij vinden het belangrijk dat het woningaanbod in Lisse op de behoefte is afgestemd. Hierbij denken wij vooral aan woningen voor starters en mensen met middeninkomens. Ook is er een groeiende behoefte aan toekomstbestendige woningen voor langer thuiswonende ouderen en huizen voor jonge werknemers die een baan in de streek proberen te vinden.

Samen met de woningcorporatie en ontwikkelaars moet creatief naar oplossingen worden gezocht. Wij wachten niet op de markt, maar gaan de bouw vanuit het college proactief aanjagen. Naast ‘Swets en Zeitlinger’ zien wij bijvoorbeeld met de panden ‘Onderwater’, het terrein van de’ Gamma’, het pand bij de Shell benzinepomp en de voormalige garage aan het kruispunt rondweg N208/Heereweg (tegenover ‘Meisje van Lisse’) mogelijkheden voor nieuwe bouwlocaties.

De grote behoefte aan woningen voor eenpersoonshuishoudens willen wij versneld oplossen door o.a. het op bovengenoemde locaties in de hoogte bouwen van kleinere appartementen.

Verkeer :

Een goede infrastructuur is van levensbelang voor de economie en de bewoners van Lisse. Daarom moet de bereikbaarheid van Lisse beter worden. Wij ondersteunen de noodzaak tot het verbeteren van meerdere knelpunten in de oost-westrichting in de noordelijke bollenstreek. Daarom willen wij niet langer wachten met de aanleg van nieuwe wegen en bruggen.

Een te verbeteren fietspadennetwerk moet er daarnaast voor zorgen dat fietsen tussen de bollendorpen een plezier wordt. Dit past binnen het huidig provinciaal beleid en samen met Holland Rijnland moet op urgentie voor verbeteringen worden aangedrongen. De gemeenten zelf moeten zorgen voor voldoende fiets parkeerplekken in de dorpen, voorzien van laadplekken voor elektrische fietsen.

Wij ondersteunen het initiatief voor het wederom openstellen van het treinstation Keukenhof.